Moj Prvi Biznis

Moj prvi biznis – POČINJE!

Novosti / 28th август 2015

iSerbia i iAkademija uz podršku Ministarstva omladine i sporta i u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Gradske uprave grada Beograda sprovode projekat „Moj prvi biznis“, koji ima za cilj podizanje poslovnih kapaciteta mladih.

 

Projekat će učesnicima na savremen i efikasan način pružiti primenjiva i konkretna znanja i veštine iz oblasti koje su potrebne da bi se ostvarili u preduzetničkim vodama.
Reference:
TV N1 – O položaju mladih i projektu Moj prvi biznis

TV Studio B – Predstavljanje projekta Moj prvi biznis

 

Konkurs za učesnike projekta je otvoren do 20. septembra, 2015. godine. Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 30. godina starosti. Prijavite se!

 

„Usled velikog interesovanja mladih koji su izazvali projekat Moj prvi sajt i Moja prva aplikacija i uzimajući u obzir potrebe na koje su nam ukazivali učesnici ta dva projekta, osmislili smo program koji će mladim ljudima ponuditi konkretna i primenjiva poslovna i stručna znanja kako bi svoje biznis ideje realizovali kao preduzetnici i time se uspešno i samostalno pozicionirali na tržištu rada”, rekla je mr Ana Ranitović, suosnivač iSerbia.

 

Cilj projekta Moj prvi biznis je podizanje poslovnih i inovativnih kapaciteta mladih kroz neformalnu edukaciju i sistem mentorstva, a radi uvećavanja šansi za njihovo usavršavanje i samozapošljavanje. Želja je da se iskoristi potencijal dostupnih resursa — interneta, kao i znanja i kapaciteta već uspešnih firmi i preduzetnika. Program će, osim pružanja edukacije, uključiti mlade u lanac mentorstva, u kojem će na početku za mentore imati iskusne, poslovno ostvarene ljude, a nakon toga biti u prilici da svoje ideje predstave i na tržištu i dobiju povratnu informaciju o potrebi za takvim proizvodom ili uslugom. Na taj način program će podstaći učesnike na aktivno angažovanje, rad na sebi i doprineti smanjenju nezaposlenosti.

 

U prvoj fazi projekta projektni tim će paralelno raditi sa dve različite grupe ljudi: mladim, nezaposlenim ljudima sa visokim preduzetničkim potencijalom i mladim, uspešnim preduzetnicima i poslovnim ljudima. Mladi nezaposleni će za početak pohađati kurs preduzetništvo, a nakon toga imati mogućnost daljeg stručnog usavršavanja biranjem jednog od sledećih modula: napredno preduzeništvo, web development, internet marketing, izrada android aplikacija ili socijalno preduzetništvo. Po završetku edukativnog programa, učesnici će imati period od mesec dana da realizuju svoju ideju.

 

U drugoj fazi projekta učesnici će biti povezani sa mentorima — mladim preduzetnicima i poslovnim ljudima koji će im pomoći da se integrišu u društvo uspešnih i iz uloge mentora ih savetovati kako da ostvare svoje biznis ideje.

 

Za kraj, održaće se sajam ideja. Najbolji polaznici mentorstva, ukupno njih 20, imaće priliku da svoje ideje prezentuju posetiocima sajma, da sklope potencijalna partnerstva sa predstavnicima privrednih subjekata i svoje proizvode ili usluge plasiraju na tržište.

 

Zahvaljujući projektu, 70 mladih će se usavršiti i osposobiti za preduzetništvo i dalju specifičnu oblast koja je potrebna za realizaciju biznis ideje koju žele da sprovedu i plasmana proizvoda i usluge koji je idejom zamišljen. Najboljih 20 će imati priliku da dobiju povratne informacije od posetilaca sajma, ali i sklope potencijalna partnerstva sa zainteresovanim predstavnicima privrednih subjekata.

 

Konkurs za učesnike projekta je otvoren do 20. septembra, 2015. godine. Prijavite se!

 

Projekat Moj prvi biznis realizuju iSerbia i iAkademija zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda u okviru Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva nacionalne strategije za mlade.

 

Projekat pokreće

iserbia
Projekat finansira

ministarstvo
Kontakt informacije

Skype: iserbia_office
+381 11 36 11 231
+381 62 777 244
office@iSerbia.rs
Kneza Miloša 28
Beograd

Partneri

partneri