Moj Prvi Biznis

Konferencija modernog preduzetništva

Novosti, Uncategorized / 2nd новембар 2016

Udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom Kancelarije  za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda organizuje dvodnevnu Konferenciju modernog preduzetništva, na teme: “Startap preduzetništvo mladih” i “Freelance resursi u Srbiji”.

Prvi dan održavanja Konferencije  je 29. oktobar od 15.00h do 18.00h u prostorijama “Gnezdo” Kancelarije  za mlade. Drugi dan održavanja Konferencije je 30. oktobar od 16.00h do 20.00h u sali Fakulteta  bezbednosti  Univerziteta u Beogradu uz saradnju i pomoć Studentskog Parlamenta Fakulteta bezbednosti i Centra za menadzment nacionalne bezbednosti u okviru fakulteta.

Cilj ove Konferencije je da se mladima koji su na početku svog poslovnog puta ukaže na bezbroj mogućnosti startap preduzetništva kao i na freelance resurse koji su dostupni, zatim da se ukaže na neophodnost neformalnog obrazovanja koje zahteva tržište rada i pre svega da im se na poslovnom početku pruži podrška i motivacija”, istakli su značaj ovog događaja organizatori.

Na Konferenciji govore:

-Vuk Guberinić, osnivač CarGo aplikacije,

-Dušanka Ilić, direktorka Kutpointa i osnivač globalne internet i marketing zajednice MUNplanet,

-Igor Gašparević, osnivač portala Trke,

-Nikola Čubrilo, vlasnik agencije Experience i osnivač Omladinskih novina,

-Milena Milićević, predavač i marketing consultant,

-Miloš Belčević, marketing kosultant i koordinator projekata,

-Aleksandar Dašić, osnivač Portala Mladih,

-dr Milenko Bodin, šef katedre Menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa fakulteta za bezbednost Univerziteta u Beogradu.

Predavač Miloš Belčević je izjavio da  živimo u doba kada je čitav svet povezan i kada kao pojedinci imamo mogućnost da iz svoje sobe sarađujemo sa klijentima iz čitavog sveta. “Mladi na Internetu mogu iskoristiti veštine kojima raspolažu, steći nova znanja i veštine, te kao frilenseri zarađivati na jedan kreativan i dinamičan način, nevezani za kancelariju”, smatra Belčević. “Voleo bih da što više mladih iskoristi ovu sjajnu mogućnost, i o tome ću više pričati u subotu na Konferenciji. Vidimo se!”, poručio je Miloš.

Predsednica Studentskog  parlamenta Fakulteta bezbednosti  Dušica Kovačević je takođe pozvala mlade, ambiciozne osobe da iskoriste priliku i upoznaju se sa brojnim aspektima preduzetništva u konkretnim uslovima i da čuju lični primer, profesora dr Milenka Bodina u nedelju na Konferenciji.

Preduzetnik Vuk Gubernić želi da na Konferenciji govori mladima o tome kako je najlakše naplatiti neki proizvod ili uslugu u Srbiji i koliko je vremena potrebno za transakciju u današnjem svetu gde se podrazumeva instant komunikacija.  “Saznajte šta nam je dostupno, a šta ne, na Konferenciji u nedelju, očekujem vas”, poručio je Guberinić.

“Takođe očekujem dosta mladih  ljudi preduzetničkog duha, da nam se pridruži i posluša naše zanimljive priče”, izjavio je Igor Gašparević i dodao da iz njegovog primera možete videti kako je potencijalni posao tu oko vas, samo ga treba iskoristiti, bez previše planiranja.

Milena Milićević će izložiti predavanje o mitovima o preduzetništvu u doba Četvrte industrijske revolucije i objasniti zašto život na Balkanu više nije izgovor. „Pozivam sve mlade da dođu u subotu na konferenciju, kako bismo zajedno razbili mitove o preduzetništvu i motivisali da se pokrenemo u tom pravcu”, poručuje Milena.

“Mnoge stvari su važnije od novca za stvaranje sopstvenog biznisa – nakon 12 godina isksustva sam više nego siguran u to. Nadam se da primerom kompanije Experience možemo ohrabriti mlade da naprave iskorak u pokretanju svoje kompanije ili realizaciji neke biznis ideje”, izjavio je Nikola Čubrilo, osnivač agencije Experience i osnivač Omladinskih novina koji vas očekuje u nedelju na Konferenciji.

Dođite na Konkerenciju modernog preduzetništva da zajedno razmotrimo mogućnosti i strategije za omladinsko preduzetništvo, pa da zajedno u timskoj energiji podrške i motivacije odlučimo i time napravimo prvi korak.

konferencija_preduzetnistva_2016_10

Svi zainteresovani za prisustvo  na Konferenciji mogu se besplatno prijaviti na mejl stipendije@iserbia.rs sa naznakom prijava za prisustvo Konferenciji i preuzeti Agendu dogadjaja. Prijave su otvorene do 27.10.2016. u ponoć,  rezervišite na vreme svoje mesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat pokreće

iserbia
Projekat finansira

ministarstvo
Kontakt informacije

Skype: iserbia_office
+381 11 36 11 231
+381 62 777 244
office@iSerbia.rs
Kneza Miloša 28
Beograd

Partneri

partneri