Moj Prvi Biznis

O Projektu

Šta je MPB?

Moj prvi biznis (MPB) je projekat udruženja iSebia koji ima za cilj da pomogne mladima koji su postali dezorijentisani usled finansijske krize u zemlji. Kako bismo pomogli rešavanju visoke stope nezaposlenosti želimo da skrenemo pažnju mladih ka privatnom sektoru, kao jedinom sektoru koji je u stalnoj ekspanziji. Kako bi pomogli mladima, kroz projekat MPB im nudimo konkretna i primenjiva znanja koja će im pomoći da ostvare svoje biznis ideje i postanu uspešni preduzetnici. MPB podstiče mlade da svoje ideje realizuju u konkretan proizvod ili sulugu i da ga plasiraju na tržište po isteku projekta.

cilj

Cilj Projekta

Cilj projekta Moj prvi biznis je podizanje poslovnih i inovativnih kapaciteta mladih kroz neformalnu edukaciju i sistem mentorstva, a radi uvećavanja šansi za njihovo usavršavanje i samozapošljavanje.

mentorstvo

Mentorstvo Mladih

Sem pružanja konkretnih znanja, projekat MPB uključuje polaznike u lanac mentorstva u okviru kojeg bi za mentore imali iskusne, poslovno ostvarene ljude. Nakon rada sa mentorima i oblikovanja biznis ideja i sami polaznici bi imali priliku da prezentuju svoje ideje i na tržištu dobiju povratnu informaciju o potrebi za takvim proizvodom ili uslugom.

nagrade

Nagrade

Za 20 najboljih polaznika! Oni će imati priliku da svoje ideje predstavi na sajmu znanja i sklopi potencijalna partnerstva sa zainteresovanim predstavnicima privrednih subjekata.

mpb

Realizacija projekta


Prva faza projekta

U prvoj fazi projekta projektni tim će paralelno raditi sa dve različite grupe ljudi: mladim, nezaposlenim ljudima sa visokim preduzetničkim potencijalom i mladim, uspešnim preduzetnicima i poslovnim ljudima. Mladi nezaposleni će za početak pohađati kurs preduzetništva, a nakon toga imati mogućnost daljeg stručnog usavršavanja biranjem jednog od sledećih modula: web development, internet marketing, izrada android aplikacija ili socijalno preduzetništvo. Po završetku edukativnog programa, učesnici će imati period od mesec dana da realizuju svoju ideju.


Druga faza projekta

U drugoj fazi projekta učesnici će biti povezani sa mentorima — mladim preduzetnicima i poslovnim ljudima koji će im pomoći da se integrišu u društvo uspešnih i iz uloge mentora ih savetovati kako da ostvare svoje biznis ideje. Za kraj, održaće se sajam ideja. Najbolji polaznici mentorstva, ukupno njih 20, imaće priliku da svoje ideje prezentuju posetiocima sajma, da sklope potencijalna partnerstva sa predstavnicima privrednih subjekata i svoje proizvode ili usluge plasiraju na tržište.


Budi među najboljima

Zahvaljujući projektu, 70 mladih će se usavršiti i osposobiti za preduzetništvo i dalju specifičnu oblast koja je potrebna za realizaciju biznis ideje koju žele da sprovedu i plasmana proizvoda i usluge koji je idejom zamišljen. Najboljih 20 će imati priliku da dobiju povratne informacije od posetilaca sajma, ali i sklope potencijalna partnerstva sa zainteresovanim predstavnicima privrednih subjekata.

PRIJAVI SE

Projekat pokreće

iserbia
Projekat finansira

ministarstvo
Kontakt informacije

Skype: iserbia_office
+381 11 36 11 231
+381 62 777 244
office@iSerbia.rs
Kneza Miloša 28
Beograd

Partneri

partneri